Workshop ‘Pubers trainen is een vak apart’

Jongeren in de puberleeftijd zijn druk bezig een eigen identiteit te ontwikkelen. De hormonen gieren door het lijf, ze spiegelen zich constant aan anderen, zoeken grenzen op en zijn altijd op zoek naar het nut en de zin van de opdrachten die ze krijgen. Dat is niet alleen uitdagend voor jou als trainer, maar ook voor de jongeren zelf! Want niet alleen in de sport, maar ook op school en daarbuiten wordt er veel van hen gevraagd.

Wat op school vaak niet mogelijk is, kan in de sport wel… Laat pubers zelf hun doelen stellen, laat ze reflecteren op hun eigen inzet en doorzettingsvermogen, laat ze ervaren wat ze wel en wat ze nog niet kunnen. Verlang niet altijd het heilige vuur, maar creëer een plezierige sportomgeving waarin zij zich gezien en gehoord voelen. Jij als trainer bent in staat pubers meer te betrekken in hun eigen ontwikkeling, als jij daar met jouw training op inspeelt, terwijl ze het volleybalspel aangeleerd krijgen.

In deze (bij)scholing krijg je de kennis, inzichten en vaardigheden aangereikt om tijdens trainingen betrokkenheid bij jongeren te vergroten. Belangrijke onderdelen van de (bij)scholing zijn: betrokkenheid creëren, doorzettingsvermogen, de waarde van plezier, positieve aandacht, gezamenlijk doelen stellen en zelfontdekkend leren. Oftewel: de jongeren worden zich bewust van wat ze hebben geleerd en bereikt. En het allermooiste? Het training geven wordt een stuk leuker!

Avior organiseert op donderdag 25 mei a.s. van 19:00 – 21:00 een workshop over dit onderwerp. De workshop wordt verzorgd door Ine Klösters en de inschrijving staat open voor jeugdtrainers van alle sportverenigingen in en rondom Deventer. Ben jij trainer van kinderen tussen de 11 en 18 jaar? schrijf je dan kosteloos in voor de workshop via onderstaande link.

Aanmelden workshop