Mini's N5.1  en N5.2 gedeeld kampioen

Mini's N5.1 en N5.2 gedeeld kampioen

14-12-2015

Afgelopen zaterdag wisten de toppers van N5.1 en N5.2 samen  het kampioenschap naar zich toe te trekken.
Onze felicitaties gaan uit naar de spelers en begeleiders van beide teams

Hieronder een verslag van N5.1

====================================================================================================

We begonnen dit seizoen echt super goed, tot speeldag 2 stonden we aan kop. Door goed technisch spel wonnen we. Helaas ging het daarna wat minder, maar ook hier leer je veel van zeker ook als coach. We begonnen de laatste wedstrijddag met in ons achterhoofd we worden nummer 2 of als het tegen zit nummer 3. De koploper DeVolCo'88 N5.2 stond 5 punten los.

In de kleedkamer alle goede punten van alle speelsters benoemd, verteld dat je samen als team kunt winnen als je elkaars kwaliteiten gaat benutten. De eerste wedstrijd was tegen Hevo. Ik zag dat de meiden even moesten wennen, maar gelukkig wonnen we met 25-22 (geloof ik ;-) ) de set's daarop zaten ze in een flow en wonnen we ook allemaal. Uitstag eerste wedstrijd 4-0.

DeVolCo'88 N5.2 had hun eerste wedstrijd gewonnen met 3-1. We stonden nu dus nog maar 4 punten achter, hoe spannend kun je het maken voor een laatste (DeVolCo'88) wedstrijd.

De eerdere ontmoetingen tegen DeVolCo'88 N5.2 speelde we gelijk, de tweede verloren met 0-4. Eerlijk gezegd dacht ik echt dat we zouden gaan verliezen maar een tweede plaats is zeker ook heel mooi. Zo gingen we ook de wedstrijd in, strijdend voor de tweede plaats.

Maar er bestaan nog steeds wonderen! Mijn meiden van DeVolCo'88 N5.1 gaven zich niet gewonnen. De eerste set was binnen. Op naar set twee, die wonnen we ook. Ik kon het niet geloven, maar alles wat ze de laatste tijd geleerd hebben kwam eruit. Inlopen naar het net, blokken etc. Erg mooi om te zien. Er heerste opperste concentratie dat zag je en hoorde ik want als er ingedraaid moest worden was het eerste dat veel meiden zeiden, het is zo spannend. Op naar set 3, tjee weer gewonnen, wat gebeurt er. Gaat het dan toch echt nog om die laatse set. Uit het verleden weet ik dat mijn meiden hier niet altijd even goed mee om kunnen gaan. Maar ook de tegenstander had hier last van. Door rust in het spel te houden, 3x te spelen en vooral als team te blijven spelen wonnen we ook deze laatste set. De meiden waren heel heel erg blij want we stonden nu qua punten gelijk, allebei 30 punten. Gedeeld eerste dus beide kampioen!!!!! Een (donker)blauw feestje in Schalkhaar met 11 uitzinnige meiden en ik denk dat beide coaches ook blij zijn met deze uitslag. Ik zeker, want mijn meiden hebben zichzelf echt OVERTROFFEN!!!!!

Tieneke